top of page

ario classic

Ario Utemøbler

En serie utemøbler

- laget for å tåle norsk klima, vær og vind

Ario er en norsk-produsert serie utemøbler tilpasset det harde norske klimaet. Møblene er lett av vekt og stables enkelt.

 

Designet er minimalistisk og rent, med fine linjer og avrundede kanter, som igjen reflekterer det skandinaviske.

 

Forhandles hos Skeidar, Oakland og Niche

NYHET! Nå kan du få skreddersydde puter til til våre Ario stoler! 

Modeller
Design

Jarle Slyngstad

- minimalistisk design

Jarle Slyngstad er en designer med lang og bred erfaring fra norsk møbelindustri. Han er opptatt av at god form springer ut av gode funksjonelle løsninger.

 

Jarle er opptatt av bærekraft og mener at den beste miljøgevinsten får vi ved å skape kvalitetsprodukter med gode funksjoner og lang levetid.

Jarle Slyngstad Designer av Ario Utemøbler
Treværk

Norsk furu

- levende farger

Ario-serien er produsert i norsk vannfast limtre i furu fra Norsk Limtre, det er tilskjært hos Møbeltre AS og impregnert i Royal Klar linolje hos Alvdal Skurlag.

 

Over tid vil treverket blekes av vær og vind, fra en grønnlig brun farge til at treverket over tid vil gråne.

 

Alt treverk er avrundet i kantene for fine og naturlige overganger. Dette eliminerer sjansene for å sette fast og ødelegge klær eller lignende.

Aluminium

- værbestandig materiale

Aluminium

Understellene er produsert i kraftige tykkvegget aluminium rør (Ø32x3,5).

 

Festeplatene er senket ned i treverket for fine overganger. Det er brukt rustfire skruer.

 

Alle understell pulverlakkeres i standard Jotun RAL-farge. Dette er en svanemerket, slitesterk, miljølakk med fin struktur.

Vedlikehold

Vedlikehold

Om Møblet

Ario er en serie norskproduserte utemøbler, laget for å tåle det nordiske klimaet, det er laget for å kunne stå ute i perioder med dårlig vær.

 

Ben er produsert i kraftige tykkvegget aluminiumsrør, pulverlakkert i Jotun RAL 7021, en slitesterk, svanemerket miljølakk med fin struktur. Treverket er norsk vannfast limtre i furu, det er kobberbasert trykkimpregnert, forseglet med Alvdal Royal Klar Linoljeimpregnering.

 

Denne type impregnering benyttes i byggevareindustrien der det stilles høye krav til råtebeskyttelse, og hvor ønsket om vedlikeholdsvennlig produkt og miljø er stort.

Royal impregnering som er benyttet i treverket er helt uten pigmenter. Ario vil dermed ikke sverte farge.

 

Påvirkning fra vær og vind vil føre til at treverket i produktet over tid vil endre fargetone.

Vedlikehold

Ario utemøbler er vedlikeholdsvennlige!

rengjøring av overflater gjøres enkelt med at produktet spyles med en hageslange under lavt trykk for å fjerne løse materialer. Det som eventuelt måtte sitte fast børstes lett løst for deretter å spyles vekk med vann.

OBS! Ikke bruk fettløsende midler på overflatene, da dette vil løse opp oljen i treverket. Ofte vil vann være tilstrekkelig, men dersom det er behov for å bruke såpe, bruk en mild husvask.

Selve vedlikeholdsbehovet av treverket vil være å opprettholde den vannavvisende effekten. Dette gjøres ved å etterbehandle med royal olje, eventuelt annen god treolje. Pass på at oljen du benytter ikke inneholder mye white sprite! Dette vil løse opp oljen i treverket fremfor å tilføre ny!

Ved at denne effekten blir ivaretatt reduseres faren for oppsprekking. En slik etterbehandling burde foretas hvert 3-5 år eller ved behov.
Ved skade på treverk påføres en god treolje/ royal olje uten pigmenter.

Nedlastniger
Brosjyre
Vedlikeholdsveiledning
The Norwegian Feeling
NorwegianFeelingLogo2021v01 (002).jpg

For mange er assosiasjonene med "det norske" ei fjellseter med skianlegg, kakao og langrennsski, eller i hagen rundt bålpanna med barn eller barnebarn og pinnebrød. For mange er det støyen fra trafikken i en bakgård i en av landets største byer, ved uteserveringen på en restaurant mens andre stresser forbi, eller på en terrasse med utsikt over fjorden. Kanskje du finner den på brygga mens du hører på bølgene som slår inn mot land. Kanskje det er solbrente kinn eller kanskje det er neglebit. 

IMG_2446.JPG
IMG_2106.JPG

Uavhengig av hvor du får denne følelsen, vi er der for deg.

Dynoform designer, utvikler og produserer møbler skapt for den norske livsstilen og det nordiske klimaet.

bottom of page