ario urban

DFsymbolBylinerLogo2021v01.jpg

En serie utemøbler

- laget for å tåle norsk klima, vær og vind

Ario urban er en norsk-produsert serie utemøbler tilpasset det harde norske, varierende klimaet, og de nordiske møteplassene.

 

Designet er minimalistisk og rent, med fine linjer og avrundede kanter, som igjen reflekterer det skandinaviske.

Møblene passer svært godt inn i uteserveringen på din favoritt restaurant, kafé, hotellhage eller borettslag.

 
 

Jarle Slyngstad

- design som tar ansvar

Jarle Slyngstad er en designer med lang og bred erfaring fra norsk møbelindustri. Han er opptatt av at god form springer ut av gode funksjonelle løsninger.

 

Jarle er opptatt av bærekraft og mener at den beste miljøgevinsten får vi ved å skape kvalitetsprodukter med gode funksjoner og lang levetid.

Jarle Slyngstad Designer av Ario Utemøbler
 

Norsk furu

- levende farger

Ario-serien er produsert i norsk vannfast limtre i furu fra Norsk Limtre, det er tilskjært hos Møbeltre AS og impregnert i Royal Klar linolje hos Alvdal Skurlag.

 

Over tid vil treverket blekes av vær og vind, fra en grønnlig brun farge til at treverket over tid vil gråne.

 

Alt treverk er avrundet i kantene for fine og naturlige overganger. Dette eliminerer sjansene for å sette fast og ødelegge klær eller lignende.

 

Stål

- solide konstruksjoner

Understellene er produsert i kraftige tykkvegget stålrør (Ø32x3,5).

 

Festeplatene er senket ned i treverket for fine overganger. Det er brukt rustfire skruer.

 

Alle understell er galvaniserte og pulverlakkeres i standard Jotun RAL-farge. Dette er en svanemerket, slitesterk, miljølakk med fin struktur.

Understell

- Valgmuligheter

Ario Urban gir valgmuligheter for understell på alle møblene - sitteplassene som bord. Løsningen med kyssfot gjør møblene enkle å flytte og passer perfekt for uteserveringen.

 

Løsningen med armeringsfot for nedstøping er en solid og god løsning for parker og borettslag hvor det er ment at møblene skal stå til evig tid.

 

En løsning for understell med sokkel-plate er under utvikling. Denne løsningen gjør det mulig å skru møblene fast i underlaget, men gir også muligheter for senere å flytte de.

 
 

Vedlikehold

Om Møblet

Ario er en serie norskproduserte utemøbler, laget for å tåle det nordiske klimaet, det er laget for å kunne stå ute i perioder med dårlig vær.

 

Ben er produsert i kraftige tykkvegget aluminiumsrør, pulverlakkert i Jotun RAL 7021, en slitesterk, svanemerket miljølakk med fin struktur. Treverket er norsk vannfast limtre i furu, det er kobberbasert trykkimpregnert, forseglet med Alvdal Royal Klar Linoljeimpregnering.

 

Denne type impregnering benyttes i byggevareindustrien der det stilles høye krav til råtebeskyttelse, og hvor ønsket om vedlikeholdsvennlig produkt og miljø er stort.

Royal impregnering som er benyttet i treverket er helt uten pigmenter. Ario vil dermed ikke sverte farge.

 

Påvirkning fra vær og vind vil føre til at treverket i produktet over tid vil endre fargetone.

Vedlikehold

Ario utemøbler er vedlikeholdsvennlige!

rengjøring av overflater gjøres enkelt med at produktet spyles med en hageslange under lavt trykk for å fjerne løse materialer. Det som eventuelt måtte sitte fast børstes lett løst for deretter å spyles vekk med vann.

OBS! ikke bruk fettløsende midler på overflatene, da dette vil løse opp oljen i treverket. Ofte vil vann være tilstrekkelig, men dersom det er behov for å bruke såpe, bruk en mild husvask.

Selve vedlikeholdsbehovet av treverket vil være å opprettholde den vannavvisende effekten. Dette gjøres ved å etterbehandle med royal olje, eventuelt annen god treolje. Pass på at oljen du benytter ikke inneholder mye white sprite! Dette vil løse opp oljen i treverket fremfor å tilføre ny!

Ved at denne effekten blir ivaretatt reduseres faren for oppsprekking. En slik etterbehandling burde foretas hvert 6-10 år eller ved behov!Ved skade på treverk påføres en god treolje/ royal olje uten pigmenter.

 
Brosjyre
Vedlikeholdsveiledning