top of page

tuva time

Tuva time

En serie utemøbler

- med samhandling i fokus

Tuva Time er en serie bord og sittemøbler som sammen inviterer til samhandling gjennom design! Denne serien har kvalitetstid i fokus. Det karakteristiske timeglass-designet gir god plass til inn- og utstigning fra benk mellom bord for både store og smål. 

Gode og enkle forankringsmuligheter med klargjorte festepunkter gjør møblene sikre i alle miljøer.

Modeller
Design

Jarle Slyngstad

- minimalistisk design

Jarle Slyngstad er en designer med lang og bred erfaring fra norsk møbelindustri. Han er opptatt av at god form springer ut av gode funksjonelle løsninger.

 

Jarle er opptatt av bærekraft og mener at den beste miljøgevinsten får vi ved å skape kvalitetsprodukter med gode funksjoner og lang levetid.

IMG_0537_edited.jpg
Treværk

Norsk furu

- levende farger

Tuva time er produsert i norsk vannfast limtre i furu fra Norsk Limtre, det er tilskjært hos Møbeltre AS og impregnert i Royal Klar linolje hos Alvdal Skurlag.

 

Over tid vil treverket blekes av vær og vind, fra en grønnlig brun farge til at treverket over tid vil gråne.

 

Alt treverk er avrundet i kantene for fine og naturlige overganger. Dette eliminerer sjansene for å sette fast og ødelegge klær eller lignende.

Galvanisert Stål

Varmgalvanisert stål

- enkel forankring

Alle stålunderstell varmgalvaniseres i korrosjonsklasse C5 for lang levetid. Egnet for svært korrosive miljø med høy fuktighet og aggressiv atmosfære.

Alle understell lakkeres standard i Jotun Sahara Collection i RAL 7021, en svært slitesterk og svanemerket miljølakk med fin struktur.

Tuva Time kan enkelt og sikkert forankres til underlaget gjennom klargjorte festepunkt.

Vedlikehold

Vedlikehold

Om Møblet

Tuva time er en serie norskproduserte utemøbler, laget for å tåle det nordiske klimaet, det er laget for å kunne stå ute i perioder med dårlig vær.

 

Det kraftige understellet er produsert i varmgalvanisert stål i korrosjonsklasse C5, pulverlakkert i Jotun RAL 7021, en slitesterk, svanemerket miljølakk med fin struktur. Treverket er norsk vannfast limtre i furu, det er kobberbasert trykkimpregnert, forseglet med Alvdal Royal Klar Linoljeimpregnering.

 

Denne type impregnering benyttes i byggevareindustrien der det stilles høye krav til råtebeskyttelse, og hvor ønsket om vedlikeholdsvennlig produkt og miljø er stort.

Royal impregnering som er benyttet i treverket er helt uten pigmenter. Tuva vil dermed ikke sverte farge.

 

Påvirkning fra vær og vind vil føre til at treverket i produktet over tid vil endre fargetone.

Vedlikehold

Tuva Time utemøbler er vedlikeholdsvennlige!

rengjøring av overflater gjøres enkelt med at produktet spyles med en hageslange under lavt trykk for å fjerne løse materialer. Det som eventuelt måtte sitte fast børstes lett løst for deretter å spyles vekk med vann.

OBS! ikke bruk fettløsende midler på overflatene, da dette vil løse opp oljen i treverket. Ofte vil vann være tilstrekkelig, men dersom det er behov for å bruke såpe, bruk en mild husvask.

Selve vedlikeholdsbehovet av treverket vil være å opprettholde den vannavvisende effekten. Dette gjøres ved å etterbehandle med royal olje, eventuelt annen god treolje. Pass på at oljen du benytter ikke inneholder mye white sprite! Dette vil løse opp oljen i treverket fremfor å tilføre ny!

Ved at denne effekten blir ivaretatt reduseres faren for oppsprekking. En slik etterbehandling burde foretas hvert 3-5 år eller ved behov!Ved skade på treverk påføres en god treolje/ royal olje uten pigmenter.

Nedlastniger
Vedlikeholdsveiledning kommer!
The Nowegian Feelng
NorwegianFeelingLogo2021v01 (002).jpg

For mange er assosiasjonene med "det norske" ei fjellseter med skianlegg, kakao og langrennsski, eller i hagen rundt bålpanna med barn eller barnebarn og pinnebrød. For mange er det støyen fra trafikken i en bakgård i en av landets største byer, ved uteserveringen på en restaurant mens andre stresser forbi, eller på en terrasse med utsikt over fjorden. Kanskje du finner den på brygga mens du hører på bølgene som slår inn mot land. Kanskje det er solbrente kinn eller kanskje det er neglebit. 

IMG_0555FX02.jpg
IMG_0542.JPG

Uavhengig av hvor du får denne følelsen, vi er der for deg.

Dynoform designer, utvikler og produserer møbler skapt for den norske livsstilen og det nordiske klimaet.

bottom of page