top of page

ario puter

IMG_0325.JPG

For ett mykere uttrykk og sittefølelse

Ario Puter er formsydde puter som er skreddersydde for våre stoler i Ario-serien. Putene har kvaliteter utover å gi stolene et mykere uttrykk og sittekomfort. De er vannavstøtende og enkle å vedlikeholde og rengjøre.

Designet på putene er i stil med Ario's minimalistiske og rene uttrykk, med fine linjer og avrundede kanter, som igjen reflekterer det skandinaviske.

 

Forhandles hos Skeidar

Bilder
Design

Design - i stil med det skandinaviske

Designet på putene ivaretar det skandinaviske uttrykket som allerede finnes i utemøbelserien Ario. Dette var svært viktig for oss i prosessen med å få frem putene at de karakteristiske formene skulle ivaretas. 

Tekstilet er værbestandig og fargen er en naturlig grålig tone - Madeira Led Melange f. 75. 

2.jpg
Tekstil, søm og skum

Tekstil, søm og skum

Tekstilet er som nevnt værbestandig i en naturlig og nøytral farge. Det har en vannsøyle på 2 000 mbar, som vil si at den tåler noe vann. MEN! grunnet sømarbeidet er ikke putene vanntette, skummet vil kunne trekke noe vann dersom de blir liggende ute i en regnskur. Det anbefales derfor at putene bæres inn.

Skummet produsert i 20 mm polyuretan med en hardhet på 44N. Kaldskum har uovertruffne egenskaper som gir høy spenst og meget god sittefølelse. I tillegg har kaldskum en spesiell evne til å bevare formen og har en svært lang holdbarhet. Selv etter flere års bruk vil putene beholde sin opprinnelige form og kvalitet. Kaldskum har vesentlig bedre egenskaper enn andre alternativer. Det tåler stor sammenpressing uten å knekke sammen.

Vedlikehold

Oppsummering og vedlikehold

Om Produktet

Ario er en serie norskproduserte utemøbler, laget for å tåle det nordiske klimaet, det er laget for å kunne stå ute i perioder med dårlig vær. Putene kan, av naturlige årsaker, ikke ligge ute under de samme forholdene. 

Putene er skreddersydde til stolene i vår norskproduserte utemøbelserie Ario. Disse putene er produsert i polyuretan 20mm kaldskum med en hardhet på 44N og trukket med et værbestandig tekstil: Madeira - i fargen Led Melange col 75 fra Nevotex.

Tekstilen tåler vann og har en vannsøyle på 2000 mbar, det vil si at putene kan er vannavstøtende, men med sømmer vil skummet i putene fortsatt kunne trekke vann. Det anbefales derfor ikke at putene blir liggende når det regner utomhus. 

De formsydde putene vil gi dine Ario stoler et helt annet uttrykk og komfort! De mykner både utseendet og sittefølelsen.

Vedlikehold

Putene leveres ferdig med flekkavstøtende egenskaper, det vil si at dersom du skulle søle på putene skal du fint kunne vaske dette av med en klut og litt lunket vann. Det kan dog være fordelaktig å impregnere putene ytterligere før bruk, da dette vil gi en ekstra beskyttelse mot vanskelige flekker.

OBS! Dersom blekemiddel brukes ved rengjøring må ikke blandingsforholdet mellom vann overskride 20% blekemiddel. Tekstilen tåler ikke kjemisk rensing, stryking eller en tur i tørketrommelen. 

OBSOBS! Putene tåler ikke maskinvask da skummet på innsiden ikke egner seg for dette. 

Nedlastniger

Vedlikeholdsveiledning

The Norwegian Feeling
NorwegianFeelingLogo2021v01 (002).jpg

For mange er assosiasjonene med "det norske" ei fjellseter med skianlegg, kakao og langrennsski, eller i hagen rundt bålpanna med barn eller barnebarn og pinnebrød. For mange er det støyen fra trafikken i en bakgård i en av landets største byer, ved uteserveringen på en restaurant mens andre stresser forbi, eller på en terrasse med utsikt over fjorden. Kanskje du finner den på brygga mens du hører på bølgene som slår inn mot land. Kanskje det er solbrente kinn eller kanskje det er neglebit. 

IMG_0321.JPG
IMG_0488FX.jpg

Uavhengig av hvor du får denne følelsen, vi er der for deg.

Dynoform designer, utvikler og produserer møbler skapt for den norske livsstilen og det nordiske klimaet.

Vedlikeholdsveiledning
bottom of page